mandag den 11. marts 2019

Stenalderbrød - proteinbrød - nøddebrød


Dette brød som startede som et eksperiment for nogle år siden bliver bagt mindst en gang om måneden. For kæresten bruger brødet i stedet for rugbrød på hans madpakke. Men de sidste par gange har jeg været træt af at det virkede som om der manglede væske i brødet (det øverste lag nødder og kerner smuldrede nogle gang af).

Så der skulle ændres lidt i den oprindelige opskrift - egentlig meget nemt - mængden af æg blev øget og resultatet blev super godt.



150 g græskarkerner
150 g solsikkekerner
150 g mandler
150 g hørfrø
150 g hasselnødder
125 g vand
9 æg
1 tsk salt

Pisk æggene sammen i en skål, tilsæt kerner, nødder samt salt og rør det sammen. Rør derefter vandet i. Jeg valgte at give kerner lidt tid til at opsuge noget af æggemasse inden jeg bagte brødet.

Bages ved 160 grader i 70 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)