onsdag den 14. oktober 2020

Bananmuffins eller banankage med hele bananer

Det er sikkert ikke kun mig som indimellem opdager at de bananer som var helt grønne, pludselig er blevet meget brune. Nogle gange synes jeg det sker på mindre end en dag :-) Denne opskrift er super god til sådanne bananer. Skulle du ikke have tid til at bage, så tag skralden af dine bananer og smid dem i fryseren i små stykker. Så kan du tage dem op et par timer før du vil bage. 



ca 15 banan muffins:
3 æg
170 g sukker
2 tsk vaniliesukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smeltet smør
3 godt modne bananer
1 spsk kakao
100 g (mørk) overtrækschokolade



Pisk æg, sukker og vaniliesukker sammen, så det bliver godt luftig. Bland mel og bagepulver sammen og vend blandingen forsigtig i sukkermassen. Melet skal vendes i sukkermassen til den forsvinder, men samtidig skal der ikke rørers for så meget at luftet forsvinder fra sukkermassen. Mos bananerne og vend dem i dejen.


Dejen kommes nu i nogle muffinsforme eller i en lille form (fx 1 liter rugbrødsform) og bages ved 175 g i

Når kagerne er blevet lune dyppes de i smeltet chokolade. Jeg havde valgt at bage i mine silikone muffinsforme, så jeg tog dem ud af formene og valgte at dyppe bunden i chokoladen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)