tirsdag den 13. oktober 2020

Bløde boller og flutes

Denne universel dej kan anvendes til både flutes og håndværkere - og hvad du har lyst til at bage. Det er en opskrift jeg ofte bager om efteråret/vinteren for så passer varmen i gangen med at jeg kan lade dem hæve der natten over.

Opskrift på ca 10 stk:

300 g hvedemel (med mindst protein indhold på 12 %)
275 g koldt vand (gerne under 10 grader)
140 g fuldkornshvedemel
5 g salt
5 g gær

Opløs gæren i det kolde vand og kom begge meltyper i. Tænd for røremaskinen og skru langsomt op for hastigheden imens dejen æltes. Dejen skal æltes i ca 15 minutter inden du tilsætter salten og dernæst ælter dejen i ca 5 minutter til.Virker som en meget tør og sej dej når den er hævet første gang


Det bliver en meget sej dej, så du skal være sikker på at din røremaskinen er af god kvalitet, for den får virkelig sin opgave for. Når dejen virker lidt smålun (ca 28 grader), er den æltet færdig.

Kom dejen i en oliesmut form og lad den hæve på køl i mindst 12 timer (skal kunne holde sig op til 6 dage, hvilket jeg dog endnu ikke har testet).

Kom dejen på et meldækkert bord, og skær i det antal stykker som du ønsker. Vend bradepanden over bagepladen med rundstykkerne og lad rundstykkerne hæve i ca 8 timer. Find et sted hvor temperaturen er på ca 16-18 grader.

Klar til at hæve

Efter at hævning i 8 timer

Du pensler rundstykkerne med vand og kommer det drys på du ønsker.

Bages i ca 16 minutter ved 250 grader, evt med vand i bradepanden.
Så kan der spises

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)