fredag den 16. oktober 2020

En sikker vinder - pæretærte

Når kæresten har fødselsdag, er en sikker vinder til desserten meget ofte den klassiske pæretærte. På nær når jordbær i sæson (hvor jordbærtærten er en klar vinder), så er det en tærte som kan bage året rund.

Jeg er vild med creme fraiche rørt samme med vaniljesukker til tærten - men er helt klart også med på kærestens ønske om is til denne tærte.


Tærtedejen:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand

Fyld:
1 ds konserves pære
2 spsk sukker
marcipan
mørk chokolade eller nougat


Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet. Når det er godt smuldret tilsæt sukker, vanillesukker og ingefær. Saml derefter hurtig dejen med æg (piskes sammen) og vand. Det skal gøres så hurtig som muligt for at smørret ikke smelter. Så er det på køl med dejen mindst en times tid.

Smør tærteformen med smør, drys den let med mel. Del den kolde dej i to dele. De skal begge rulles ud. Bunden skal være i formens størrelse + kanten på formen. Toppen skal rulles ud til formens størrelse.
I med den udrullet bund og kom de afdryppet pærer på. Hvis du har lyst, kan du rive noget marcipan og/eller mørk chokolade hen over pærerne, inden toppen kommer på. 

Når du har kommet toppen på, kan du pensle den med vand og drysse med lidt ekstra sukker. Den skal bage ca 40 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)